פיצה או פוקאצ'ה בתבנית בתנור ביתי – מתכון לבצק

מתכונים איטלקיים

פיצה - מתכון בסיסי לתנור ביתי

הכמויות לתבנית 60 ס"מ

  • 400 גר' קמח
  • 280 גר' מים (200 + 80).
  • 15 גר' שמרים
  • 12 גר' מלח
  • 15 גר' שמן זית

ההכנה:

מערבבים את השמרים עם 200 גר' מים ומוסיפים לקמח. לשים לקבלת בצק גמיש.

מוסיפים מלח ולשים עד לספיגה.

מוסיפים שמן ולשים עד ספיגה אחידה.

מערבבים עם 80 גר' מים ומשהים במקרר ל 24 שעות.

למחרת מוציאים לתפיחה נוספת, משטחים על תבנית משומנת מקשטים ואופים.

טיפים:

  • בצק רטוב, דביק ומעצבן = פיצה מוצלחת.
  • אפייה בחום "מירבי פלוס" בתחתית התנור יוצרת בצק במרקם מוצלח.
  • אין "למשוך" את הבצק או להשתמש במערוך - לתת לבצק את הזמן שלו.
  • שימוש בקמח עתיר גלוטן (עדיף "שטיבל").
  • תוספות לבצק - להתפרע !!!