ספגטי אליו אוליו

מתכונים איטלקיים

ספגטי אליו אוליו -  Spaghetti Aglio e Olio

לרוטב קוראים AGLIO E OLIO בעברית זה פשוט, שמן זית ושום.

הרתיחו מים עם 2 כפות מלח גס בסיר כדי להכין פסטה כמו שאתם רגילים. הפסטה המתאימה יותר למתכון היא ספגטי.

קצצו 2 שיני שום לכל סועד וטגנו אותם בשמן זית. ניתן להוסיף פלפל חריף אדום לטעמכם ובכמות שאתם מעדיפים.

העבירו את הפסטה כשהיא מוכנה לאותה מחבת עם השמן זית. אני ממליצה לסנן את הפסטה דקה לפני מה שכתוב על האריזה ולא באמצעות מסננת, אלא עם מזלג גדולה, כי מי הבישול (עשירים בעמילן) שמטפטפים מהספגטי הם חלק משמעותי במרקם הרוטב. תקפיצו את הספגטי ברוטב מספר דקות במחבת על אש בינונית, פזרו פטרוזיליה קצוצה מעל והגישו.