דג במים משוגעים

מתכונים איטלקיים

Pesce al'aqua pazza

מתכון נאפוליטני קלאסי - דג ים במיטבו

הכמויות ל 8 איש:

  • 4 דגי ים טריים - מוסר, דניס או דג דומה מפולטים ונקיים מעצמות
  • כוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 1/2 כוס צלפים כבושים
  • 4 שיני שום קצוצות גס
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • צרור פטרוזיליה קצוץ גס
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

ההכנה:

על המחבת המשומנת מניחים את הפילטים של הדגים במחבת גדולה עם העור כלפי מטה

מפזרים מעל את השום, הצלפים והעגבניות החתוכות.

מתבלים ומכסים ביין לבן ומיים

מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה

מבשלים כשהמחבת מכוסה על אש קטנה 10 דקות לאחר הרתיחה.

מגישים מיד!