Gnochi
יש מספר גרסאות להכנת ניוקי. הגרסה הקלאסית מובאת לפניכם
הכמויות ל 3 מנות:
- תפוח אדמה בינוני
- 160 גר' קמח לבן
- ביצה
- מלח לפי הטעם
ההכנה:
אופים את תפוח האדמה בתנור עד שמתרכך ( כ 40 דקות).
מצננים, קולפים ומרסקים לפירה.
מערבבים, תפוח אדמה, חלמון, ואת מרבית הקמח לעיסה אחידה.
יוצרים גלילים בקוטר 1 ס"מ ומשתמשים בקמח העודף לעיבוד הגלילים.
חותכים בסכין גלילים קצרים באורך 1-2 ס"מ ומקמחים למניעת הדבקות.
מבשלים במים רותחים עד שהניוקי צפים (כ 2 דקות).
מוציאים מהמים לתוך מי קרח לעצירת הבישול.
מוסיפים רוטב ומגישים.
טיפים:
- ניתן לשמור במקרר למשך שבוע ולחמם בתוך הרוטב לפני ההגשה
- מכינים רוטב ומוסיפים לתוכו את הניוקי דקה לפני שהרוטב מוכן
- רוטב מומלץ - שמנת וגורגונזולה