ניוקי - הגרסה הקלאסית

מתכונים איטלקיים

Gnochi

יש מספר גרסאות להכנת ניוקי. הגרסה הקלאסית מובאת לפניכם

הכמויות ל 3 מנות:

  •  תפוח אדמה בינוני
  • 160 גר' קמח לבן
  • ביצה
  • מלח לפי הטעם

 

ההכנה:

אופים את תפוח האדמה בתנור עד שמתרכך ( כ 40 דקות).

מצננים, קולפים ומרסקים לפירה.

מערבבים, תפוח אדמה, חלמון, ואת מרבית הקמח לעיסה אחידה. 

יוצרים גלילים בקוטר 1 ס"מ ומשתמשים בקמח העודף לעיבוד הגלילים. 

חותכים בסכין גלילים קצרים באורך 1-2 ס"מ ומקמחים למניעת הדבקות.

מבשלים במים רותחים עד שהניוקי צפים (כ 2 דקות).

מוציאים מהמים לתוך מי קרח לעצירת הבישול.

מוסיפים רוטב ומגישים. 

 

טיפים:

  • ניתן לשמור במקרר למשך שבוע ולחמם בתוך הרוטב לפני ההגשה
  • מכינים רוטב ומוסיפים לתוכו את הניוקי דקה לפני שהרוטב מוכן
  • רוטב מומלץ - שמנת וגורגונזולה