פרמיג'אנה של חצילים - Parmigiana alla melanzana

מתכונים איטלקיים

פרמיג'נה של חצילים

לארוחת ערב משפחתית בנוסח איטלקי.

החומרים:

  1. 2 חצילים
  2. רסק עגבניות
  3. גבינת קשוקבלו (קשקבל בעברית) 250 גר
  4. מוצרלה 250 גר
  5. פרמזן
  6. שום
  7. בצל
  8. שמן זית

פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של 5 מ"מ ומשחימים אותם. המאמא בנאפולי עושה את זה בטיגון בשמן עמוק ואז עדיף לטבול בתערובת דלילה של קמח ומים להקטנת ספיגת השמן. ניתן גם לאפות בתנור ואז המתכון מופחת קלוריות (יחסית).

מחממים שמן זית במחבת וכשהוא חם מוסיפים שום ובצל קצוצים. כשהם זהובים, מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים 20 דק על אש נמוכה ומתקנים תיבול במלח ופלפל.

קוצצים לחתיכות קטנות מאוד את הגבינות, גם הקשיוקבלו וגם מוצרלה.

מסדרים בתבנית את החצילים הגבינה והרוטב בשכבות של חציל, רוטב, גבינות וחוזר חלילה. ההכנה בדיוק כמו לזניה, רק במקום בצק שכבות של חצילים. כאשר מגיעים לשכבה האחרונה של החצילים מסיימים מלמעלה עם הרוטב והגבינות מעל.

אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ 30 דק עד שהמסה מתאחדת. מגישים חם. בתיאבון.