טיג'לה

מתכונים איטלקיים

מודנה Modena מפורסמת יותר מהכל, בחומץ הבלסמי שלה. באחד הסיורים האחרונים במפעל משפחתי לייצור חומץ נתקלנו בטיג'לה-‪tigelle ‬ אלה הן, לחמניות קטנטנות, בקוטר של כ 6 ס"מ, אותן ניתן למלא כמו פיתה בגבינות, פרושוטו או כל דבר דומה.
הטיג'לה, נקראת גם בדיאלקט המקומי בשם קרשנטינה – מהמילה Crescere לגדול – על שם התפיחה המתרחשת בעת הכנתה. זהו מתכון עתיק בן מאות שנים שהיה נפוץ במשפחות העניות יותר בגלל המרכיבים הזולים ממנו הוא מורכב. היום עם התפתחות אוכל הרחוב, זוכה מנה זו לעדנה מחודשת.
מרכיבים:

  • ק"ג קמח לבן רגל (מסוג 00).
  • 50 ג"ר שמרים טריים
  • שלוש כפות של שמן זית
  • חלב
  • מלח
  • מים מינרליים

ממיסים את השמרים במעט חלב פושר, מוסיפים קמח, שמן, מלח ומערבבים באיטיות, תוך כדי הוספת מים וחלב בכמויות שוות. ממשיכים בערבוב ובהוספת הנוזלים עד לקבלת בצק חלק והומוגני במרקם רטוב מעט. יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה מכוסה במגבת לתפיחה של 5-6 שעות.

מרדדים את הבצק באמצעות מערוך לעובי של 0.5 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מניחים לתפיחה נוספת כשעה.

במחבת מכוסה ומשומנת דק, מטגנים את הטיג'לה בחום נמוך כ 5 דקות לכל צד.

מגישים את הטיג'לה בעודן חמות עם חמאה מתובלת, גבינות, נקניקים, ממרחים או אפילו כקינוח עם נוטלה.
קבלו טעימה מהטיג'לה ומהארוחה כולה והביקור במפעל החומץ המשפחתי, עליו נספר בהמשך.

‪BUONAPPETITO‬!!