עוגת סבריזולונה – Sbrisolona

מתכונים איטלקיים

עוגת Sbrisolona

בטיול האחרון של MoltoBen סיירנו ביקב המייצר יינות מעולים בקרבת העיר פארמה. את טעימת יינות היקב, ליוותה ארוחת צהריים קלה המותאמת בדיוק ליינות. לקינוח הוגשהעוגת שקדיםפשוטה ומטרפת. ניגשתי למטבח וביקשתי מהמאמא החביבה שהתעסקה עם הסירים, איטלקיה כבת 70 את המתכון. היא נתנה בי מבט שהיה בין אהדה פשוטה למשהו שאומר: "עוד אחד נפל ברשת" ורשמה לי על פתק מוכתם בשמן את הסוד הגדול המוגש לכם כאן. בתיאבון.

עוגת Sbrisolona קינוח טיפוסי לומברדי, מהעיר מנטובה.

מקור השם הוא המרקם הפירורי של העוגה -“Brisa”, שמשמעו פירור בדיאלקט הנהוג במנטובה.

זהו מתכון עתיק ממש מהמאה השישית ונחשב למתכון עניים בדומה למתכונים איטלקיים רבים.

מרכיבים:

  • קמח לבן מסוג 00 - 200גר'
  • קמח תירס דק – 200 גר'
  • שקדים קלופים – 150 גר'
  • שקדים לא קלופים – 50 גר'
  • סוכר – 200 גר'
  • חמאה – 200 גר'
  • קליפת לימון
  • 2 חלמונים
  • מקל וניל

ההכנה: מרסקים בבלנדר את השקדים לפירורים גדולים ושומרים בצד 50 גר' של שקדים שלמים.

בקערה מוסיפים את השקדים המרוסקים לחמאה רכה.

מוסיפים את שני סוגי הקמח וקליפת הלימון מגורדת ומערבבים לעיסה אחידה.

מוסיפים את גרעיני הווניל שבתוך המקל, ו ¾ מהסוכר ומערבבים. מוסיפים חלמונים ומערבבים.

משמנים ומקמחים תבנית לעוגה בקוטר 32 ס"מ ומפזרים עם הידיים 2/3 מהבצק על התבנית – שימו לב שחשוב שהבצק בבסיס לא יהיה דחוס.

מוסיפים את השקדים השלמים לבצק שנותר ומפזרים כשכבה נוספת בתבנית תוך הקפדה שלא לדחוס את הבצק.

דחיסת הבצק תביא לעוגה במרקם דחוס ולא מתפורר.

מפזרים את שארית הסוכר ואופים בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות למשך עד הזהבה קלה כ 50 דק'.

מגישים את העוגה כשהיא קרה