קפוצ'ינו של מרק פטריות - מתכון מאסטר שף Cappuccino
הסתיו הוא העונה של פטריות הפורצ'יני באיטליה. דרך מקורית להגיש אותן הוא מרק המוגש בכוס שקופה כרמז לקפוצ'ינו האיטלקי. בארץ קשה להשיג פטריות טריות כאלה והתחליף יוצא מעט בהיר. ניתן להשתמש בפטריות מיובשות שהושרו במיים חמים. המנה הוגשה בליווי קרואסונים במילוי פטריות בתחרות מאסטר שף עונה 3.
הכמויות ל 4 איש:
למרק:
- 600 גרם פטריות יער כהות
- 4 שיני שום
- 4 ענפי תימין
- 4 ענפי אורגנו
- 1/4 כוס שמן זית
- 6 כוסות ציר מרק (אם הוא עבה, אפשר לדלל במים)
לקרואסונים :
- 300 גרם בצק עלים מוכן
- 6 פטריות שמפיניון
- 50 גר' גבינת פקורינו
- מעט חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנטנות
- מיכל שמנת לקצפת
- 100 גר' גבינת פרמזן
הכנת המרק:
מאדים את השום ועשבי התיבול במעט שמן זית. מוציאים מהמחבת את השום והעשבים ומטגנים קלות את פטריות היער, כך שיקבלו את הטעם של השמן המתובל. מוסיפים למחבת ציר מרק (אם הוא מאוד סמיך, אפשר לדלל אותו במים) ומבשלים כ-10 דקות. טוחנים את תכולת המחבת בבלנדר, טועמים ומתקנים תיבול.
לקרואסונים :
חותכים 8 משולשים מבצק העלים. מניחים בבסיס כל משולש פטריית שמפיניון אחת קצוצה, יחד עם חמאה. מגררים מעל גבינת פקורינו ומגלגלים לקרואסונים. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-25 דקות עד הזהבה. מקציפים שמנת ומוסיפים לה פרמזן מגורר. מוזגים את המרק אל תוך ספל שקוף ומעליו מניחים מעט קצפת. מגישים את קרואסון הפטריות ליד.
תוספות ושדרוגים:
- ניתן להכין גם מפטריות פורצ'יני יבשות שהושרו במים. מתקבל מרק עם טעם עז.
- אפשר לוותר על הפטריות בקרואסון ולקבל קרואסון גבינה.
- אפשר גם למרוח חלמון ביצה על הקרואסון לפני האפייה, כדי לקבל גוון זהוב ומבריק