פנצנלה – סלט לחם טוסקני – Panzanella

מתכונים איטלקיים

סלט איכרים העושה שימוש בלחם כפרי ישן

הכמויות ל 8 איש

  • 1/2 כיכר לכם כפרי ישן
  • כוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 2 שיני שום קלופות וקצוצות דק
  • 1/2 כוס עלי בזילקום טריים וקצוצים דק
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • מלח לפי הטעם

ההכנה:

משרים את הלחם במים פושרים ל 10 דקות.

מוצאים מהמים סוחטים ומפוררים לתוך קערה.

מוסיפים שום, עגבניות, בזיליקום ומערבבים.

ממליחים ומוסיפים את השמן.

משהים במקרר לפחות שעה לפני ההגשה.

מגישים קר כמנת פתיחה למשל לפני גריל בשר טוסקני עשיר

טיפים:

  • ככל שהלחם ישן יותר ויבש יותר המרקם של הפנצנלה איכותי יותר.
  • יש לבחור עגבניות שרי בעלות טעם מתוק ועז.
  • לשדרוג המנה, ניתן להוסיף שמן זית איכותי במיוחד ממש לפני ההגשה