פיצה על לבנים - בצק

מתכונים איטלקיים

בצק לפיצה עגולה הוא מוצק יותר ודק. הפיצה המתקבלת דומה לפיצות שמכינים בפיצריות באיטליה. 

הכנת הבצק:
1 ליטר מים
1.75 ק"ג בצק
4 גרם שמרים
ללוש לבצק אחיד ולהוסיף
30 גרם מלח
ללוש עד שהמלח נספג ולהוסיף
35 גרם שמן זית
ללוש עד ספיגת השמן.

לחלק לכדורים של 200 גרם לכדרר ולסגור אותם על התחתית ולהניח במקרר לפחות ל 24 שעות (עדיף 48). 
להוציא מהמקרר כ 3 שעות לפני האפיה.
לפתוח לעיגול באמצעות הידיים – עדיף ללא מערוך.

"לקשט" בתוספות ולאפות בחום הכי גבוהה שאפשר רצוי על אבן שמוט שהונחה בתנור וחוממה מראש כשעה.

תוספות אפשריות:
תפוחי אדמה, בצל רוזמרין. 
מוצרלה, ברוקולי, טימין
רוקט עגבניות שרי חצויות ופרמז'ן – להניח על פיצה שנאפתה קודם ללא תוספות כמו פוקצ'ה. 
מוצרלה, פטריות, שמן כמהין. 
עגבניות, חצילים, מוצרלה ושמן צ'ילי.

מומלץ "להשתולל" עם התוספות.