מתכון טירמיסו

מתכונים איטלקיים

מתכון איטלקי קלאסי - סיום מוצלח לכל ארוחה ועומד בכבוד גם בפני עצמו

הכמויות ל 8 איש:

1 חלמון
1 כף סוכר
1 כף ליקר - גרנד מרינייה, או דומה
1 מיכל גבינת מסקרפונה - 250 גר'
1 מיכל שמנת לקצפת - 250 גר'
100 גר' אבקת סוכר
1 חבילה בישקוטים
שוקולד מגורר

ההכנה:

בתבנית מלבנית, מניחים בישקוטים טבולים במעט קפה לא ממותק ללא חלב (קפה אמריקנו).

מקציפים חלמון עם כף סוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים כף ליקר ומקסרפונה ומערבבים.

מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר ומערבבים עם גבינת המסקרפונה.

מורחים את הגבינה והשמנת על הבישקוטים ובמידת הצורך מניחים שכבה נוספת של בישקוטים וקרם.

מניחים במקרר למספר שעות לספיגת טעמים ומרקמים.

לפני ההגשה מפזרים שוקולד מגורר.