ניוקי אלה סורנטינה

מתכונים איטלקיים

ניוקי אלה סורנטינה:

אנחנו מציעים לכם מתכון מוכר שכולם אוהבים, מכל הגילאים: ניוקי אלה סורנטינה

מרכיבים להכנת הניוקי – כמות ל3:

  • תפוח אדמה בינוני
  • 160 גר' קמח לבן
  • ביצה
  • מלח לפי הטעם
  • חומרים לרוטב ולהשלמת המנה
  • 3 עגבניות בשלות וגדולות.
  • 2 שיני שום
  • 100 גר' מוצרלה
  • מעט פרמז'ן
  • שמן זית.

הכנת הניוקי:

אופים את תפוח האדמה בתנור עד שמתרכך ( כ 40 דקות).

מצננים, קולפים ומרסקים לפירה.

מערבבים, תפוח אדמה, חלמון, ואת מרבית הקמח לעיסה אחידה.

יוצרים גלילים בקוטר 1 ס"מ ומשתמשים בקמח העודף לעיבוד הגלילים.

חותכים בסכין גלילים קצרים באורך 1-2 ס"מ ומקמחים למניעת הדבקות.

מבשלים במים רותחים עד שהניוקי צפים (כ 2 דקות).

מוציאים מהמים לתוך מי קרח לעצירת הבישול.

מוסיפים רוטב ומגישים.

הכנת הרוטב:

שוטפים עגבניות גדולות וכמה שיותר אדומות. עושים בהן חתך דק בצורת X ומניחים במים רותחים ל5 דקות. לאחר מכן, ניתן יהיה לקלף אותן בקלות. במחבת עמוקה מטגנים בשמן זית שתי שיני שום ולפי הטעם ניתן להוסיף מעט בצל. חותכים את העגבניות לרבעים ומוסיפים אותם לשמן עם השום. מבשלים כ10 דקות וטוחנים בבלנדר מוט, עד לקבלת מרקם חלק והומוגני. ממשיכים לבשל את הרוטב במחבת עד שנהיה סמיך במרקם שאתם אוהבים.

הכנת הניוקו אלא סורנטינה:

מבשלים את הניוקי שלכם במים רותחים וכאשר הם צפים, מוציאים מהמים לתוך כלי חסין חום שניתן להכניס לתנור.

חותכים את המוצרלה לקוביות קטנות, מוסיפים את רוטב העגבניות על הניוקי, מפזרים מעל פרמזן ואת קוביות המוצרלה ומכניסים לתנור מחומם מראש במצב גריל למשך מספר דקות להמסת המוצרלה. מגישים מיד.

Buonappetito !!