בצק לפסטה

מתכונים איטלקיים

Pasta

קיימות מספר גרסאות להכנת בצק פסטה. נביא כאן מתכון בסיסי ממנו אפשר להתפתח

הכמויות ל 3 מנות:

  • כוס קמח
  • ביצה
  • מעט שמן זית ומלח לפי הטעם

ההכנה:

מערבבים מלח וקמח, מוסיפים ביצה ולשים לבצק יציב, אחיד וחלק.

מוסיפים שמן זית וממשיכים ללוש עד שהבצק חוזר להיות אחיד. 

מכניסים למקרר לשעה.

במכונת פסטה, מרדדים בשלבים לעלה דק ואחר כך חותכים לרצועות דקות (ספגטי) או רחבות (פטוצ'יני). 

מבשלים במים רותחים עד שהפסטה מוכנה לפי המנשך (כ 2 דקות).

דרגת הבישול נקבעת על פי הנגיסה - אל דנטה Al dente. 

מוציאים מהמים לתוך הרוטב ומגישים.

טיפים וגיוונים:

  • לפסטה עדינה או ממולאת, כדאי להשתמש בקמח לבן.
  • פסטה גסה יותר לרטבים כבדים - חצי מהכמות קמח לבן וחצי קמח דורום קשה.
  • ניתן לצבוע את הבצק בסלק, תרד, דלעת או זעפרן. כך מתקבלת פסטה יפה ובעלת טעם מיוחד. 
  • עיבוד הבצק במכונה, דורש סבלנות בהתחלה. יש לסובב את המכונה במהירות איטית, אחרת הבצק "נקרע".